Pellets

Wat zijn pellets:

Houtpellets is geperst hout en wordt gemaakt van ‘afvalhout’ zoals snoeihout, zaagsel, houtspaanders. Deze materialen worden op een hele hoge druk geperst tot een pellet van ongeveer 6mm dik. Door de hoge druk in de pers wordt er veel warmte ontwikkeld . De cellulose maakt gebruik van deze warmte en zo kan de pellet geproduceerd worden zonder bindmiddel. Omdat de materiaal dichtheid van de pellet erg hoog is, ligt de energie waarde veel hoger dan een normaal houtblok voor de openhaard.
Het is erg belangrijk dat bij de productie van pellets gebruikgemaakt wordt van zuiver hout. Aanwezigheid van lijmen, afvalstukjes….. zijn zeer schadelijk voor de kwaliteit van de houtpellet.

Voor de kwaliteit van Pellets is nu een EN-norm (Europese Normering) afgesproken. Een andere norm is de DINplus of Ö-M7135 norm.

Pellets bewaren:

Pellets kunt u jaren bewaren mits ze droog blijven. Dus een goede, droge en beschutte opslag is dan een vereiste. Als ze geleverd worden op een pallet kunt u ze het beste hierop laten staan. Een geventileerde garage is een goede plek.

Pellets verouderen niet, maar als ze door vocht worden aangetast vallen de pellets uit elkaar en zullen ze terugkeren naar het oorspronkelijk zaagsel.

Welke pellets verkopen wij:

Plospan ENpuls A1 gecertificeerde pellets 10kg + 14Kg zakken
PurePower ENplus A1 gecertificeerde pellet 100% Naaldhout
Top pellets gecertificeerd bruin + wit

De Lange Pellets niet gecertificeerd
Eco Pellets niet gecertificeerd.

Lees meer >